Na 11 jaar Desto Media gaat het roer om

In werkelijkheid begon het idee in 2014 al om m’n bedrijfsnaam te wijzigen cq. te laten vervallen. Aanleiding was de extreme drukte halverwege 2013 t/m begin 2014. M’n eerste gedachte was om iemand erbij te zoeken, hetzij een vaste freelancer, een werknemer of iets in de vorm van een zakelijk partner. Een andere optie was om een deel van m’n werkzaamheden af te bouwen en compleet ZZP’er te blijven.

Na de opties overwogen te hebben uiteindelijk gekozen om een deel van de werkzaamheden die ik regelmatig deed af te bouwen, met name het grafisch ontwerp, en het focussen op website design & development. Het inhuren van vaste freelancer leek me onverstandig, als mensen mij inhuren, en ik besteed het vervolgens uit, is het dan niet logischer om ze gewoon direct door te verwijzen…kost misschien wat omzet maar was voor mijn gevoel een betere keuze.

Het aannemen van personeel of het zoeken van bijvoorbeeld een andere freelancer en als v.o.f. doorgaan was ook een optie. Bij nader inzien leek mij beide mogelijkheden mijn werk vrijheid teveel in gevaar brengen. Naast het feit dat je met personeel je er niet onder uit komt meer tijd te moeten besteden aan acquisitie in plaats van het uitvoerende werk. Dit terwijl ik het uitvoerende deel juist leuk vind.

De keuze was gemaakt.

Eind 2014 begin 2015 ook daadwerkelijk verder geen richten op website design en website ontwikkeling. Nu de bedrijfsnaam nog. De naam had ik in 2006 verzonnen uit het woord Desktop Media wat weer linkte aan Desktop Publishing. Niet meer echt sluitend bij de werkzaamheden vandaag de dag.
Ik doe met veel plezier nog wel eens een visitekaartje of brochure, maar eigenlijk alleen voor vaste klanten. Nieuwe opdrachtgevers sinds eind 2014 zijn zonder uitzondering binnengekomen op basis van internet gerelateerde projecten.

Omdat ik er vrij zeker van was geen personeel aan te gaan nemen wilde ik gewoon onder mijn eigen naam gaan werken. De uiteindelijke handelsnaam is geworden Benjamin Verkleij Webdevelopment. Maar eerlijk is eerlijk, dat had net zo goed “Benjamin Verkleij Website design” of iets in die trant kunnen zijn. Uiteindelijk maakt het aardig duidelijk wat ik doe en klopt het volgens wikipedia helemaal bij mijn werk;

Web development is a broad term for the work involved in developing a web site for the Internet (World Wide Web) or an intranet (a private network). Web development can range from developing the simplest static single page of plain text to the most complex web-based internet applications (or just 'web apps') electronic businesses, and social network services. A more comprehensive list of tasks to which web development commonly refers, may include web engineering, web design, web content development, client liaison, client-side/server-side scripting, web server and network security configuration, and e-commerce development

Logo & Huisstijl

Halverwege 2016 begonnen met ideeën uit te werken voor een logo. Ik wilde iets simpels met de B en V erin verwerkt. Na diverse concepten te hebben uitgewerkt uiteindelijk bij deze uitgekomen. Redelijk simpel en niet te strak.

Na diverse concepten is dit de uiteindelijke versie geworden. Links staat de ingekleurde schets welke is uitgewerkt met de in Adobe Illustrator (midden) en rechts het resultaat.

Het duurde even

Na het compleet hebben van de huisstijl met de website aan de slag gegaan, inmiddels was het alweer begin 2017. En alhoewel er nog best wat puntjes op de i moet worden gezet is de site live en is de omschakeling vanaf 1 juli 2017 een feit. Op naar de volgende 10+ jaar.